You are currently viewing Комбинирани тренировки за деца със СОП (специални образователни потребности)

Комбинирани тренировки за деца със СОП (специални образователни потребности)

Заповядайте в Спортен комплекс „Малинова долина Спорт“ – мястото, на което всяко дете е добре дошло и има възможност да се забавлява и развива чрез спорт! Нашата нова инициатива – комбинирани тренировки за деца със СОП (специални образователни потребности), е отражение на постоянната ни грижа за малките спортисти, включително и тези със специални нужди.

Безусловно вярваме в силата на движението и в каузата всяко дете да може да участва в спортни дейности. Затова, нека ви представим същността на тези тренировки и как те могат да подпомогнат развитието на специалните деца.


Комбинирани тренировки за деца със СОП 

Тренировката представлява 50-минутна кондикционна, общоразвиваща и развлекателна програма, създадена специално за деца с различни видове специални образователни потребности. Тя се съобразява с индивидуалните качества и физически способности на всяко дете.

По време на тренировките, залагаме на т.нар. геймификация (метод, който включва елемента на игра). Децата със специални образователни потребности обожават този подход, защото провокира любопитството им и задържа вниманието им. В нашата Джунгла зала, те се ангажират с разнообразни упражнения, спортни активности и много игри, насочени към подобряване на физическите, социални и емоционални умения.

Тренировките се провеждат в малки групи или индивидуално, за да се осигури персонализиран подход към всяко дете. За записване е необходимо предварителна заявка и потвърждение от нас.

деца със СОП 2


За кои деца са подходящи тези тренировки?

Тренировките са насочени към всички деца със СОП, но нека първо разясним кои са децата със специални образователни потребности. Към тази група спадат деца с:

 • Физически увреждания;
 • Умствена изостаналост;
 • Сензорни увреждания (нарушено зрение или увреден слух);
 • Езиково-говорни нарушения;
 • Специфични обучителни трудности;
 • Емоционални или поведенчески;
 • Нарушения на общуването и комуникацията;
 • Хронични заболявания, които водят до СОП;
 • Множество уврежданияМалинова долина Спорт се съсредоточава върху индивидуалния подход, който развива детския потенциал. Нашата мисия е да създадем уникална среда, в която всяко дете да се чувства уверено и вдъхновено. И независимо от предизвикателствата, нашите тренировки се радват на индивидуалния напредък на всяко дете.

При нас са добре дошли както ученици със СОП, така и по-мънички деца със специални потребности. 


Запознайте се с Гизи – треньор с мисия и страст

В стремежа си да даваме най-доброто на децата и техните родители, си поставихме за цел да разберем от каква помощ се нуждаят родителите на дете със СОП. Те имат нужда да бъдат придружени по своя път. От хора с мисия и страст, които ще се отдадат с пълно сърце на техните деца. Нека ви представим един такъв човек – Гизи.

Гизи е нашият сертифициран треньор с опит в работата с деца със СОП. Тя вярва, че спортът е ключът към по-добър живот, а знанията ѝ са подкрепени с диплома за адаптивна физическа активност от НСА.

Гизи провежда групови и индивидуални тренировки за деца със СОП с истинска любов и отдаденост.

деца със СОП 3


График на тренировките за деца със СОП и цена

Ако вашето дете е със специални потребности, но копнеете да направите спорта достъпен за него – запишете го за нашите групови или индивидуални тренировки! То може да посещава:

 • Групови тренировки: Всеки понеделник и сряда от 16:00 ч. Цената за посещение е 18 лв.
 • Индивидуална тренировка (само с предварителна резервация). Цената за посещение е 40 лв.
 • Съвсем скоро очаквайте: Групови тренировки всеки понеделник и сряда от 18:00 ч.

Специалните тренировки се провеждат всяка седмица, но е нужно предварително записване.


Копнеем да променяме животи на още деца със СОП!

Ако вие сте родител или ресурсен учител на дете със СОП в детска градина или училище, направете ежедневието му по-забавно, динамично, здравословно и полезно с комбинирани тренировки в Малинова долина Спорт.

Осигурете допълнителна подкрепа за ученици със СОП, запишете ги сега и им дайте възможност да изпитат уникално спортно приключение. Научете повече тук. Вярваме, че спортът може да направи живота на всяко дете по-забавен, изпълнен с радост и вълнение!

Последвайте ни във Facebook и Инстаграм и не изпускайте нито една вълнуваща спортна активност, която организираме за малките!

Вашият коментар