Тенис клуб

ЧАСТЕН ТЕНИС КЛУБ “МАЛИНОВА ДОЛИНА”

Спортен комплекс „Малинова долина Sport“ и прилежащите към него 4 тенис корта са с ограничен достъп само за клиенти с годишно членство. Преоритети за клуба ни са целогодишен тренировъчен процес за деца, професионално отношение към тениса и любов към природата и активния начин на живот.

Ако имате интерес и желание за присъидиняване към Частен клуб Малинова долина, моля да попълните анкетата по-долу. Кандитури се разглеждат само при свободни позиции в клуба ни!

История

Започнахме през далечната 2009 година под името New Generation Tennis Academy (NGTA) като естествено продължение на близо двадесет годишния труд на екипа ни в областта на тениса. Работата ни по изграждането на голяма, модерна база се превръща в реалност и след дълги години упорит труд Tенис клуб “Малинова долина” е факт.

Мисия

Наш дългогодишен преоритет винаги е бил работата с деца и състезатели. За да създадем максимално добри условия на нашите малки шампиони, от началото на 2015г. правим структурна промяна и тенис кортовете на СК Малинова долина Sport се ползват само от любители, членове на клуба ни. В името на работата ни с детски групи и състезатели тенисисти, часовете които са свободни за любителска игра са ограничени. Следвайки практиката на западните страни, създаваме малко клубно общество от приятели на тениса, което се състои от ограничен брой любители, а след време те се пръвръщат и в наши приятели!

Нашите треньори

запознайте се с нашия екип от треньори, който се грижи за вас и вашите деца

Даниел Стоянов

Старши треньор

Даниел Стоянов

Категория B

Даниел Стоянов

(основател на клуба)

Тенис клуб “Малинова долина” е създадена от Даниел Стоянов, като продължение на дългогодишния му труд в областта на тениса. Състезател на клуб “Академик” и НСА, завършил последната със звание “Треньор по тенис” и защитил успешно треньорски сертификат на ITF Level 2.

В близо 15 годишната си треньорска кариера има множество държавни титли при мъже и жени във всички възрасти. Представял страната ни, като треньор на националните гарнитури до 16 и 18 години на Европейско първенство. При него са тренирали много държавни шампиони, като Марина ФилеваХристо Христов и Симеон Иванов, като последния многократно представя страната ни в турнира за Kупа “Дейвис”. Управлява тенис клуб М-Спорт, достигнал до първа категория за кратък период.

Галя Костова

Треньор

Галя Костова

Категория С

Галя Костова.

(треньор в клуба от 2009г)

Галя Костова започва да тренира тенис на 5 годишна възраст. Дългогодишна възпитаничка на тенис клуб „ЦСКА” с треньори Дора Рангелова и Стоян Иванчев. Участва в турнири от всички възрастови групи и заема множество призови места както на сингъл, така и на двойки. Намира място в националните гарнитури по тенис до 14 и 16 години. Заедно със съотборничката си в националния отбор Цветана Пиронкова печелят златни медали на Балканските игри, които се провеждат в Гърция. Представя България на Европейско първенство до 14 години. Приключва състезателната си кариера след 2 успешни сезона, играейки за клуб в ЩутгартГермания, където се изправя срещу състезателки от световния елит.

Треньорската си кариера започва през 2005 година. Преподава тенис както на деца на различна възраст, така и на любители, разкривайки им красотата на играта. Завършила е бакалавърската си степен в „Национална спортна академия” със специалност „Треньор по тенис” и е магистър по „ Спортна журналистика”.

Борислава Ботушарова

Треньор

Борислава Ботушарова

Категория С

Борислава Ботушарова

(треньор в клуба от 2015г)

Борислава Ботушарова започва да тренира в тенис в ТК “Пазарджик” на 3 годишна възраст при своята майка Силвия Ботушарова. Републиканска шампионка на България е при 14,16,18 и жени. Представя България на Европейски лични и отборни първенства, както и на Fed Cup. Класира се в топ 10 на ранглистата на Tennis Europe до 16 години и в топ 400 на WTA. Завършва “ Old Dominion University” във Вирджиния, Америка. Призната е от университета за “Freshmen of the year”, “Player of the week”, “Atlantic Region: Rookie of the year” и “The most valuable player of the year”.

УСЛОВИЯ И ДОСТЪП

От 14 април 2015г кортовете на СК „Малинова долина Sport“ са достъпни само за целогодишни членове на клуба.

Тенис клуб “Малинова долина” състави собствени правила и критерии, с които членовете на клуба са длъжни да се съобразяват. В името на това да създадем сигурно и спокойно място за нашите деца, ТК “Малинова долина” има правото да отказва достъпа на клиенти, които не отговарят на реда и правилника ни за поведение.

Членство в тенис клуб “Малинова долина” става след покана или при предложение от страна на някой от членовете и при свободно място.

Членството в клуба не се счита за валидно преди одобрение на кандитурата, подписване на декларация за съгласие с общите правила на клуба и заплащане на годишен членски внос.

Базата на СК Малинова долина Sport предлага:

– Два корта с настилка Deco Turf (използвана на US Open); оборудвани с осветление за късните часове; открити.

– Червен корт с клей настилка;

– Специализирана зала за мини тенис за малките ни спортисти;

– Зала с един корт с мултифункционална тревна настилка.

Открий тенис за своето дете

Открийте какво можем да предложим в Малинова долина Sport

Спортни летни лагери

Тенис училище 7г-14г.

Детско парти за рожден ден

Галерия