You are currently viewing Катерене към успеха: Как любимата стена за катерене спомага за развитието на децата

Катерене към успеха: Как любимата стена за катерене спомага за развитието на децата

Любимата стена за катерене се оказва фантастично място за малките изследователи! Това е така, тъй като тя подпомага развитието им по начини, за които дори не сте подозирали.

Предстои да ви разкрием някои от тях – запознайте се с тях и усетете вълшебството, което тези детски тренировки могат да направят с вашето дете.

Как любимата стена за катерене спомага за развитието на децата?

Ето кои са най-големите предимства на стената за катерене и какво ще донесе тя на вашето дете:

1. Физическо развитие

Катеренето всъщност е тренировка за цяло тяло. Ръцете и крачетата получават много добра тренировка, докато устремено се придвижват към върха на стената.

Вълнуващото катерене по стена е фантастично за изграждане на сила, издръжливост, координация и гъвкавост – и всичко това се случва, докато децата се наслаждават и забавляват!

2. Умения за решаване на проблеми

Гледали ли сте някога как дете се катери по стена? Чувството е все едно гледате малък стратег в действие.

Маймунките започват да изготвят стратегии, планират ходовете си и вземат бързи решения как да стигнат до целта, а именно покоряването на техния връх – стената. Това прави интригуващото катерене на стена също и една доста добра умствена тренировка, освен физическа!

3. Повишаване на увереността чрез стена за катерене

Когато вашето дете покори високата стена за катерене, можете да видите как истинска гордост блести в очите му. Сякаш е отключило своята супер сила! Това повишаване на самочувствието се пренася и в други сфери на живота, правейки децата все по-уверени в себе си.

4. Преодоляване на страховете чрез стена за катерене

Вашето дете има ли страх от височини? Можем да ви уверим, че пъстрата стена за катерене е най-добрият начин за преодоляване на този страх.

Стените за катерене осигуряват безопасна среда за децата, в която те могат да се изправят и да победят страховете си. И да осъзнаят, че могат да преодолеят всичко с решителност и мъничко смелост.

5. Забавление на макс!

И не на последно място, нека не забравяме забавлението, което този детски спорт носи на децата! Стените за катерене са вълнуващо приключение, което държи децата ангажирани. Те ще се насърчават едно друго, ще се аплодират взаимно, ще създават връзка и приятелство помежду си. И ще бъдат толкова погълнати от вълнението и забавлението, че дори няма да осъзнаят как поставят стабилни основи за успех.

Запишете детето си на тренировка по катерене в Спортен комплекс „Малинова долина Спорт“!

В спортна база „Малинова долина Спорт“ вашето дете може да посещава редовни тренировки по спортно катерене за начинаещи. Нашата стена за катерене с височина 11 метра е подходяща и за семейна тренировка за „Мама, татко и аз“, за празнуване на детски рожден ден с катерене и за групови посещения с организиран инструктор за училища и детски градини.

Тренировките по катерене се провеждат всеки вторник и четвъртък – от 17:00 ч. и от 18.00 ч.

Вижте повече тук, за да се запознаете с възможностите за катерене за деца при нас и с цените на различните тренировки. Важно е предварителното записване, затова не губете време, а осигурете място на своето дете час по-скоро!

Заключение

Ако искате вашето дете да открива нови висоти, запознайте го с извисяващата се стена за катерене. Тя развива уверени, силни и способни млади катерачи, които стъпка по стъпка сигурно се приближават към успеха!

Последвайте ни във Facebook и Instagram и не изпускайте нито една вълнуваща спортна активност, която организираме за малките спортисти!

Вашият коментар