You are currently viewing Детски футбол през седмицата – защо децата имат нужда от по-голяма физическа активност именно тогава?

Детски футбол през седмицата – защо децата имат нужда от по-голяма физическа активност именно тогава?

Детски футбол – глътката свеж въздух, от която има нужда всяко дете, особено през натоварената седмица.

В днешния забързан свят, в който училищните графици са претъпкани, има толкова неща, за които да мислят родителите. И в цялата каша от уроци и домашни, някак лесно се пренебрегва значението на физическата активност в рутината на детето. Допълнителните спортни извънкласни дейности обаче са не по-малко важни, защото те насърчават цялостното развитие на децата и им помагат пълноценно да презаредят енергията си между училищните задължения!

Кои са основните предимства на тренировките по детски футбол и защо си струва да ги включиш в натоварения график на своето дете – разбери в следващите редове.

Детски футбол през седмицата – нуждаят ли се децата от тази физическа активност?

Да, да и да! Ето защо:

1. Движение = здраве

Тренировките по детски футбол насърчават здравето на сърдечно-съдовата система и укрепват мускулите и костите. В свят, завладян от екрани, дълги часове, които децата прекарват в училище, седнали на чиновете си, и тежки раници с учебници и тетрадки, насърчаването да участват във физически игри помага в борбата със заседналия начин на живот, намалявайки риска от затлъстяване и други здравословни проблеми.

2. Тренировките по детски футбол изграждат положителни качества за цял живот

Редовните футболни тренировки учат децата колко важна е работата в екип и добрата комуникация. Играта също учи на дисциплина, постоянство и управление на времето – жизненоважни житейски умения, които се пренасят и отвъд терена. Умения, които са ценни за по-добра социализация и успехи, както в училище, така и занапред в живота.

3. Детски футбол – глътка въздух за ума

Сред суматохата от училищни задължения, тренировките по детски футбол са като освежаваща почивка за ума. Редовните тренировки осигуряват психическо благополучие на децата, правят ги много по-продуктивни в училище и им помагат да се справят със стреса. Физическата активност кара организма да освобождава ендорфини и по този начин се намалява тревогите и безпокойството. Не забравяй, спортът е ключът към отглеждането на балансирани и здрави деца.

За да разбереш защо наричат футбола един от най-добрите отборни спортове за деца, обърни внимание и на статията: Детски тренировки по футбол – защо да изберете футбол за вашето дете?

детски футбол 2

Възможности за тренировки по детски футбол в Спортен комплекс „Малинова долина Спорт“

В спортен комплекс „Малинова долина Спорт“ осъзнаваме колко е важно да се посее зрънце любов към спорта у децата. А ето и с какво се отличаваме:

1. Персонализиран подход

Нашият треньорски екип се грижи всяко дете да се чувства ценено и подкрепяно и така създаваме атмосфера, в която може да се развива. По време на нашите тренировки по футбол се грижим да развиваме децата не само като играчи, но и като личности, готови да се справят отлично със света навън.

2. Изключителни спортни съоръжения

Независимо дали се срещаме с летните горещини навън или пък с ниските градуси през зимата, нашата спортна база предлага комфортни условия през цялата година. Комплексът ни разполага с три закрити футболни терена и един открит. Вярваме, че комфортът е важен и той подобрява цялостното изживяване от ученето и играта.

3. Треньори с богат опит

За децата, спортуващи при нас, се грижат лицензирани треньори с богат опит. Тренираме две възрастови групи (от 5 г. до 7 г. и от 8 г. до 14 г.) и се посвещаваме да предоставим възможно най-добрите футболни тренировки за тях.

Тренировките по футбол за деца през седмицата се провеждат всеки понеделник и сряда от 17:00 ч. Пълен график, цени и още информация за тренировките по футбол в спортен комплекс „Малинова долина Спорт“, открий тук.

детски футбол 3

Заключение

Първата тренировка по детски футбол при нас е пробна и безплатна. Затова не се колебай, а доведи своето дете. И се приготви да запалим у него пламъчето любов към спорта. Защото не става въпрос само за футбол, а за подхранване на страст, която да продължи цял живот.

Последвай ни във Facebook и Инстаграм и не изпускай нито една вълнуваща спортна активност, която организираме за малките спортисти!

Вашият коментар